MARMITAKO DE TONYINA
INGREDIENTS:
- 800 grams de tonyina fresca; sense pell ni espines i tallat a daus de 2 X 2 cms.
- 1 Kg. de patates
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 gra d’all
- 2 cullerades de carn de nyora que podem comprar ja preparada
- 1 gotet de vi blanc
- ¾ l. de fumet de peix fet amb les espines i la pell de la tonyina o, si volem, ho compren ja fet
ELABORACIÓ:
Per començar, prepararem les verdures, tallant finament la ceba, el pebrot verd i el gra d’all i sofregint-ho tot en una cassola fonda amb una miqueta d’oli. Una vegada cuit, afegirem les dues cullerades de carn de nyora i el gotet de vi blanc i deixarem que es vagi cuinant poc a poc fins que l’alcohol del vi s’evapori.
Seguidament, prepararem les patates, pelant-les, rentant-les i tallant-les a trossos grossos, esqueixant-les, i les afegirem al guisat remenant-ho tot ben bé.
A continuació, afegirem el fumet de peix, corregirem de sal i, quan comenci a bullir, abaixarem el foc fins a la meitat de la seva potència i deixarem que cogui durant 10 o 12 minuts.
Passat aquest temps, afegirem al plat els daus de tonyina i deixarem que continuï coent un parell de minuts més (si estigués més temps, la tonyina se’ns posaria massa dura).
Per finalitzar el plat, només ens quedarà posar el marmitako en una sopera i llençar per sobre una mica de julivert ben picat.
La recepta, podem imprimir-la fent click aqui
P.D. Sara, si ho llegeixes, no siguis gaire estricta, prometo millorar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario